Zeilvakantie Sicilië (I)

Het eiland van de zon. Ontdek de Eolische Eilanden met de enige in Europa altijd actieve vulkaan. Of de Egadische Eilanden, een prachtige natuur, de typische Siciliaanse stadjes en dorpjes, de rijke cultuur en geschiedenis. Kortom, een onuitputtelijke, boeiende en gevarieerde bestemming. 

 

 

 

Sicilië ligt helemaal ten westen van de tip van de Italiaans laars.

Sicily in Italy.svg

 

Het is het grootste Italiaanse eiland en - samen met Sardinië - de zomervakantiebestemming bij uitstek voor de Italianen zelf. Voor de Italianen is augustus dé vakantiemaand. Sicilië is ongelooflijk divers; langs de kust vinden we zowel eilandjes waarvan sommige quasi onbewoond zijn, andere zijn dan zeer uniek o.a. door de vulkanische oorsprong en activiteit in de regio. U vindt er ook levendige en boeiende dorpen of stadjes. Sicilië heeft ook een zeer rijke cultuur-historische geschiedenis en is op gastronomisch vlak een onverwachte ontdekking.

 

Image result for isole eolie

 

De bezochte eilandjes zijn zeer divers en uitstekend geschikt om te voet, per fiets of met  'klein vervoer (Vespa bijvoorbeeld)' te ontdekken. Een zeilvakantie is dé formule bij uitstek om de Sicilaanse eilandjes te ontdekken. Zo kan u in alle rust genieten in eigen tempo. U kan ook combineren met een paar dagen 'Sicilaans vasteland'; zo kan u ook bijvoorbeeld de Etna bezoeken, de grootste Europese vulkaan, of de historische sites op het eiland zelf.

Image result for isole-eolie-foto-02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arrangementen 2017

 

Voor 2017 bieden wij arrangementen vanuit Palermo en Porto Rosa (in voorbereiding).

 

 

Zeilcruise Westkust Sicilië & Egadische Eilanden - 7 dagen - Vertrekbasis Palermo 

 

U bereikt de vertrekbasis per vliegtuig via de luchthaven van Trapani of Palermo. Via de ferry bereik je Palermo rechtstreeks.

Langs de noordelijke kustlijn vinden we onze vertrek- en aankomstbasis, de bruisende en cultuurhistorisch interessante stad PalermoLangs de westkust van Sicilië varen we naar de Egadische Eilanden, het grootste maritieme beschermde natuurpark in Europa waar o.a. waterschildpadden, dolfijnen en ook zeerobben leven. De 3 centrale eilanden zijn Favignana, Marettimo en Levanzo. De natuur, rust en charme die het landschap uitstralen, zijn overweldigend.

Langs de westkust zelf  openbaren zich dan weer boeiende en bruisende plaatsen zoals Trapani, Marsala (van de gelijknamige dessertwijn ), San Vito Lo Capo, Scolpello met haar bekende Tonnara (vroeger beoefende men daar de tonijnvangst) en het prachtige natuurreservaat Lo Zingaro

Vanuit Trapani kan je het uniek gelegen en charmante stadje Erice bezoeken met een kabellift. Van daaruit kan je de ganse Westkust van Sicilië overschouwen.

 
Zeilcruise Eolische Eilanden - 7 dagen - Vertrekbasis Porto Rosa

 

Porto Rosa bereik je per vliegtuig via Catania, Trapani of Palermo. Met de ferry reis je via Palermo.

Voor de Noordoostkust bezoeken we de bekende Eolische Eilanden, een uniek gebied in de Middellandse zee. De 7 eilanden van vulkanische oorsprong hebben elk een eigen karakter. Het levendige eiland Lipari, het natuurlijke Salina (bekend van de uitmuntende Malvasia-wijn), of Vulcano waar je naar de krater van de dampende vulkaan kan wandelen, een warmwaterbad kan nemen midden warm opborrelend water en je op het strand van zwart vulkaanzand kan relaxen of een duik nemen. En uiteraard niet te vergeten : het eiland Stromboli met de enige vulkaan in Europa die altijd actief is.  Je kan de permanente uitbarstingen van de Stromboli-vulkaan het best 's nachts waarnemen. Een niet te missen spektakel tijdens deze cruise.    

 

Via de links hieronder vind je de belangrijkste bezienswaardgheden op de 7 eilanden :

 

- Stromboli

- Vulcano

- Lipari

- Salina

- Panarea

- Alicudi

- Filicudi

 

Van waar vertrekken de zeilcruises ?

Onze vertrekbasissen zijn gelegen in Palermo (zeilcruise Westkust/Egadische Eilanden) en Porto Rosa (zeilcruise Eolische Eilanden), bereikbaar per vliegtuig of per ferry voor wie met de wagen komt. De transfert tussen luchthaven en vertrekbasis gebeurt per taxi of minibus.

Per vliegtuig :

Bestemming    Vanuit                   Vliegtuigmaatschappij   (Link)  
Trapani Brussel/Charleroi (B) Ryanair
Trapani Eindhoven (NL) Ryanair
Palermo Brussel Brussels airlines
Palermo Düsseldorf (D) Ryanair
Lamezia Terme Brussel/Charleroi (B) Ryanair
Catania Brussel Brussels airlines

 

Met de ferry :

Oversteek naar Palermo met ferry vanuit diverse havens aan de Italiaanse kust  (voornamelijk Genua en Civitavecchia zijn interessant) voor passagiers met of zonder voertuig : eenvoudig zelf te boeken via ferrymaatschappij GNV
 

Met welke type zeiljacht wordt er gevaren ?

We varen - naargelang het aantal opvarenden - met zeiljachten van het type kieljacht telkens met 2 tot 4 cabines of type catamaran met 3 tot maximaal 6 cabines. Alle jachten zijn  voorzien van het nodige comfort en alle veiligheidsvoorzieningen. Hieronder vindt u onze vaste arrangemeneten. Voor boten met beperktere capaciteit of voor het huren van meerdere boten voor grote groepen, doet u het best een aanvraag via ons aanvraagformulier.

Hieronder vindt u een overzicht van onze boten per vertrekbasis. Bij de vermelding van het aantal slaapplaatsen (en van de eenheidsprijs per persoon) houden wij enkel rekening met de slaapplaatsen beschikbaar in de slaapcabines. In principe is de totale slaapcapaciteit van de boot 1 of 2 personen hoger door het omvormen van de zitplaatsen in het salon tot bijkomende slaapplaatsen. Bij eventuele vragen hierover kan u het best contact met ons opnemen of gebruik maken van het contactformulier.


Prijzen en periodes - prijs per persoon in € (prijzen zijn prijsvoorbeelden ter indikatie - vraag steeds een uitgewerkt prijsvoorstel)

Vertrekbasis Palermo - Zeiljachten

Foto's en beschrijvingen van de jachten en catamarans vanuit Palermo : hier klikken

Zeiljachten - Boottype  Dufour 382 Dufour 460 Dufour 560 GL
Lengte 11,23 m 14,15 m 17,15
Aantal slaapplaatsen in cabine 6 8 10

  Periode : 01/01-05/05 en 30/09-31/12

523 501 596

  Periode : 06/05-16/06 en 16/09-29/09

573 564 696

  Periode : 17/06-28/07 en 02/09-15/09

607 626 796 

  Periode : 29/07-04/08 en 26/08-01/09

740 714 896

  Periode : 05/08-25/08

807 839 996

 

Vertrekbasis Palermo - Catamaran

Foto's en beschrijvingen van de jachten en catamarans vanuit Palermo : hier klikken

Catamaran - Boottype  Lagoon 380 S2  Lagoon 440
Lengte 11,55 m 13,61 m
Aantal slaapplaatsen in cabine 8 8

  Periode : 01/01-05/05 en 30/09-31/12

483 670

  Periode : 06/05-16/06 en 16/09-29/09

545 783

  Periode : 17/06-28/07 en 02/09-15/09

608 858

  Periode : 29/07-04/08 en 26/08-01/09

733 1020

  Periode : 05/08-25/08

833 1108

 

 

Voorwaarden - prijzen in € :

 • check-in : zaterdag vanaf 17.00 h
 • check-out : vrijdag 18.00 h
 • Overnachting aan boord tot 9.00 h op zaterdag

 

Inbegrepen :

 • professionele schipper/kapitein
 • all risk verzekering (+ schade aan derden), volledig uitgerust jacht met bijboot inclusief buitenboordmotor, gasflessen voor de keuken, warm water, kussens en dekens, douche en sanitair, koelkast en uitgeruste keuken met keukenmateriaal.
 • havenliggeld voor eerste en laatste nacht in de haven van vertrek.
 • bedlinnen en handdoeken (voor sommige boten geldt 'enkel handdoeken' - dit wordt expliciet vermeld in het reservatievoorstel)

 

Niet inbegrepen :

 • verbruikte brandstof
 • eventuele havenliggelden met water en electriciteitsverbruik in andere havens dan haven van vertrek/aankomst
 • maaltijden en dranken - maaltijden voor de schipper
 • transfert (taxi of minibus) luchthaven/ferry - vertrekbasis - Indien u wenst dat wij dit voor u organiseren, vermeldt u diit in de reservatie-aanvraag.

 

Extra opties :

Afhankelijk van het jacht kan er eveneens een hostess voorzien worden die u tijdens de reis begeleidt en zorgt voor de maaltijden. Indien u dit wenst, neemt u best eerst met ons contact op. Voor een zeilcruise van 2 weken kan u best contact met ons opnemen.

 

Waarborg :

De waarborg is te vergelijken met de waarborg voor huurwagens; Deze dient ter plaatse te worden voldaan en dient als waarborg voor eventuele beschadigingen of onbetaalde kosten (brandstof). Na check-out en nazicht van de boot wordt deze u teruggestort.

 

Reservatie, booking en betalingsvoorwaarden:

U kan via de website reserveren via de knop 'Online reserveren' onderaan. U ontvangt dan binnen de 3 dagen een reserveringsbevestiging met alle details. Deze reserveringsbevestiging is 7 dagen geldig. U kan dan definitief booken door betaling van 50% van het totaalbedrag. De resterende 50 % betaalt u 30 dagen voor aanvang van de zeilcruise.

Image result for reserveren