Corsica (F)

Voorbeeld : Catamaran + skipper : al vanaf 535 € p.p. / week

Corsica, ook het 'Île de Beauté' genoemd, en terecht: een schitterend mooi eiland, een onvergetelijke ervaring, een verbluffende natuur, een eigen koppig karakter, een niet te missen, uitzonderlijke bestemming.

 

 

Corsica is een Frans eiland gelegen in de Middellandse zee, tussen het Franse en het Italiaanse vasteland, ten noorden van Sardinië en ten westen van het eiland Elba.

 

Corsica in France 2016.svg

 

De beste manier om Corsica en haar unieke schoonheid  te ontdekken, is via de zee.

Het eiland biedt een buitengewone verscheidenheid : veilige ankerplaatsen in kleine baaien, verlaten kreken, fijne zandstranden die vaak alleen per boot bereikbaar zijn, een adembenemende natuur met dramatische rotspartijen. U vindt er zowel levendige en bruisende jachthavens, als pittoreske dorpjes en vissershaventjes, alle met hun eigen typisch Corsicaans karakter in een wondermooie omgeving.

In gezellige steegjes kuiert u langs winkeltjes en restaurantjes die hun lokale Corsicaanse specialiteiten aanbieden. Het kristalheldere water nodigt u uit om van de geneugten van de zee te genieten, terwijl het zicht op het majestueuze landschap uinodigt tot een fikse wandeltocht of ontdekking van de typische dorpjes.


Vanaf het voorjaar - wanneer het eiland volop groen en in bloei staat-  kan u al genieten van aangename temperaturen en van de rust voor aanvang van de drukke zomermaanden. Vanaf eind augustus/begin september is het eiland een aanrader voor wie de zomerdrukte kan en wil ontlopen.

 

Van waar vertrekken de zeilcruises ?

Onze Corsicaanse zeilvakanties vertrekken vanuit Macinaggio, Ajaccio en Porto Vecchio. Ze eindigen ook weer op dezelfde lokaties. Onze vertrekbasissen zijn makkelijk bereikbaar per vliegtuig of met de Ferry :

Per vliegtuig :

Bestemming    Vluchtdagen   Vanuit                   Vliegtuigmaatschappij   (Link)  
Bastia woensdag en zaterdag Brussel (B) Jetair 
Ajaccio woensdag en zondag Brussel/Charleroi (B) Ryanair
Figari dinsdag, donderdag en zaterdag Eindhoven (NL) Ryanair

 

Met de ferry :

Oversteek met ferry vanuit diverse havens aan de Franse en Italiaanse kust (passagiers met of zonder voertuig) : vanuit de Franse havens Marseille, Toulon, Nice of via Italië. Aankomsthaven is Bastia of Ajaccio (andere aankomsthaven eveneens mogelijk).

Ferrymaatschappijen eenvoudig te boeken via hun website (links) :

 

Onze Corsicaanse zeilvakanties vertrekken vanuit Macinaggio en Saint-Florent (Zeilcruises Corsica Noord ) en Ajaccio en Porto Vecchio (Zeilcruises Corsica Zuid). Ze eindigen ook weer op de zelfde lokaties.

Met welke type zeiljacht wordt er gevaren ?

We varen - naargelang het aantal opvarenden - met zeiljachten van het type kieljacht telkens met 2 tot 4 cabines of type catamaran met 3 tot maximaal 6 cabines. Alle jachten zijn  voorzien van het nodige comfort, 1 of meerdere sanitaire ruimtes, navigatieapparatuur, een bijboot en de noodzakelijke veiligheidsuitrusting. U beschikt steeds over een tweepersoons privé-cabine. 

 

 Arrangementen :

Voor 2017 bieden wij u arrangementen aan zeilvakanties vanuit Ajaccio.

 

 

Graag geven wij u een paar links mee die u alvast een idee geven van de bestemmingen die we met u bezoeken. De indrukken en de schoonheid van het eiland zijn onvergetelijk, soms adembenemend. Overal kan je prachtige wandelingen doen, watersporten beoefenen, dorpjes en bezienswaardigheden bezoeken of proeven van de sfeer en de lokale specialiteiten te midden van een schitterend landschap. Terwijl u van bestemming tot bestemming zeilt en u geniet van het landschap plant u alvast  uw volgende bezoek of activiteit aan land.

 

 

Belangrijkste Toeristische links - Corsica Noord  :

1. Bastia, bruisende stad en thuishaven van het wijnhuis Mattei.

2. Macinaggio, één van de vertrekbasissen van de zeilcruise en vertrekpunt van de Sentier des Douaniers op Cap Corse (Wandeltip)

3. Cap Corse , de noordelijke landtong van het eiland met zijn eigen karakter en verbluffende natuur. De 'sentier des douaniers' is een absolute must voor wandelaars.

4. Saint-Florent, gezellig stadje en toegang tot de Désert des Agriates, beschermd natuurgebied en eveneens een uitdaging voor elke wandelaar.

5. Het mondaine Calvi,

 

Belangrijkste toeristische links - Corsica Zuid

1. Ajaccio, bruisende geboortestad van Napoleon met netvoor de kust  de eilandjes 'Îles Sanguinaires'.

2.De baai van Porto, prachtige baai vlakbij Girolata en Scandola

3. Les Calanches (les Calanques de Piana) , Girolata en Scandola (Unesco Wereld erfgoed) aan de golf van Porto.

4. Bonifacio, een stad met een unieke ligging en wellicht één van de mooiste natuurlijke havens ter wereld te midden van het beschermd natuurgebied van de 'Bouches de Bonifacio' op een steenworp van Sardinië.

 

Arrangementen 2017 

 

Zeilcruise Ajaccio (Zuid-Corsica) - 7 dagen   

Vanuit Ajaccio kan u zelf bepalen of u richting Noorden of richting Zuiden vaart. U meldt gewoon uw voorkeur aan de schipper van uw boot. Een aantal mogelijke bestemmingen vindt u alvast hieronder als voorproefje.

1.Zeilcruise vanuit Ajaccio - richting Noorden - Bestemmingen :

2.Zeilcruise vanuit Ajaccio - richting Zuiden - Bestemmingen :

  • Ajaccio met de Iles Sanguinaires, de drie eilandjes voor de kust van Ajaccio
  • Porto Pollo Image result for porto pollo corseen Campomoro (met de befaamde Genuese toren)  Image result for Campomoro tourin de baai van Propriano (Golf van Valinco)
  • Bonifacio, een stad met een unieke ligging en wellicht één van de mooiste natuurlijke havens ter wereld te midden van het beschermd natuurgebied van de 'Bouches de Bonifacio' op een steenworp van Sardinië.
  • De Lavezzi's, unieke eilandjes vlakbij Bonifacio.

 

 

 

 

Zeiljacht type Catamaran