Zeilvakantie Sardinië (I)

Het mythische eiland in de Middellandse zee. Geniet van natuur, cultuur en gastronomie.

 

 

 

Sardinië is - na Sicilië - het tweede grootste eiland van Italië en is gelegen ten zuiden van Corsica en ten wesetn van het Italiaanse vasteland.

 

Sardinië kent een zeer mild klimaat en is van in het voorjaar tot oktober een bestemming met aangename temperaturen.

De typische Sardijnse keuken is verrassend en de sfeer op het eiland is relaxt, gastvrij en gemoedelijk. De schoonheid van de natuur is indrukwekkend.

Ontdek ook de Cannonau, de typische rode wijn van het eiland of de lokale frisse witte wijnen.

Zowel wandelaars, natuur-, sport- en waterliefhebbers of cultuurfanaten komen ruimschoots aan hun trekken.

Nabij Olbia vinden we de prachtige Isola Tavolara (beschermd maritiem gebied) en verder noordwaarts varen we langs de duizend baaien van de Costa Smeralda met het mondaine Porto Cervo en Porto Rotondo,

Helemaal in het Noorden en vlakbij Zuid-Corsica, vinden we de Arcipelago della Madallena (Nationaal park), een gedroomde plek om te zeilen en te bezoeken. Al wandelend, fietsend of per scooter kan je het hoofdeiland (La Madallena) en Caprera ontdekken.

In de Arcipelago vinden we wonderlijke eilandjes met kristalhelder water en een natuurlijke, haast Caraïbische omgeving. Op Caprera vind je de laatste verblijfplaats van Giuseppe Garibaldi, wellicht één der bekendste en meest mythische personen uit de Italiaanse geschiedenis. In elke stad of dorp vind je doorgaans wel een straat of plein die naar hem vernoemd wordt.

Op het uiterste noordelijke punt van Sardinië reikt het oog bij helder weer over de straat van Bonifacio tot aan de zuidkust van Corsica, 12 km ten noorden van Sardinië. Een oversteek naar het wonderlijk gelegen Bonifacio, het uiterste zuidpunt van het Franse Corsica, kan zeilend in circa 2 uur.

In het noordwesten vinden we het Isola Asinara (nationaal park) bij Stintino, en het uniek gelegen Castelsardo en de adembenemde Capo Testa bij Santa Teresa di Gallura.

Langs de Zuidkust ligt Cagliari, de bruisende hoofdstad van het eiland met vlakbij de prachtige Capo Carbonara en Villasimius. Zuidwestwaarts  vinden we de eilandjes San Antioco en Isola di San Pietro met het bekende en sfeervolle Carloforte waar je flamingos terugvindt in de Saline (vroegere zoutwinningsgebied). Je kan er een bezoek  brengen aan de nu in verval geraakte Tonnara (waar men tonijn ving en verwerkte). Huurfiets, scooter of al wandelend zijn de beste vervoermiddelen om deze eilandjes te verkennen. ’s Avonds zoek je een plaatsje in één van de typische trattorias en geniet je van de heerlijkste gerechten. Langs de zuidwestkust ankeren we vlakbij de indukwekkende Pan di Zucchero met zicht op de overblijfselen van een voormalige vindplaats en overslagplaats van ijzererts.

 

Van waar vertrekken de zeilcruises ?

Onze vertrekbasissen zijn gelegen in Olbia en Cagliari en zijn makkelijk bereikbaar per vliegtuig of met de Ferry :

 

 

Per vliegtuig :

Bestemming    Vluchtdagen   Vanuit                   Vliegtuigmaatschappij   (Link)  
Olbia woensdag en zaterdag Brussel (B) Jetair 
Cagliari maandag en vrijdag Brussel/Charleroi (B) Ryanair
Cagliari dinsdag, donderdag en zaterdag Düsseldorf (D) Ryanair

 

Met de ferry :

Oversteek met ferry vanuit diverse havens aan de Italiaanse kust (passagiers met of zonder voertuig) : Olbia en Cagliari via Moby, Tirrenia
 

Met welke type zeiljacht wordt er gevaren ?

We varen - naargelang het aantal opvarenden - met zeiljachten van het type kieljacht telkens met 2 tot 4 cabines of type catamaran met 3 tot maximaal 6 cabines. Alle jachten zijn  voorzien van het nodige comfort, 1 of meerdere sanitaire ruimtes, navigatieapparatuur, een bijboot en de noodzakelijke veiligheidsuitrusting. U beschikt steeds over een tweepersoons privé-cabine. 

Zeiljachten :

- 2 slaapcabines (4 tot max. 6 passagiers)

- 3 slaapcabines  (6 tot max. 8 passagiers)

- 4 slaapcabines  (8 tot max. 10 passagiers)   

 

                         

 

  Catamaran :

- 3 slaapcabines  (6 tot max. 8 passagiers)

- 4 (+2) slaapcabines (8 tot max. 12 passagiers)